Haber

Büyükşehir’den Derince Sopalı’ya Cemevi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların talebi üzerine Derince Sopalı Mahallesi’nde Cemevi yapımı için ihale açtı. İhaleye 2 firma katıldı

Alevi vatandaşların talebini değerlendiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sopalı Mahallesi’nde büyük cemevi binası için ihaleye çıktı. Büyükşehir ana hizmet binası ihale salonunda yapılan elektronik ihaleye 2 firma teklif verdi. Yapı Denetim Dairesi Başkanlığı tarafından planlanan 4 bin 500 metrekare alan üzerine yapılacak cemevi projesi için yapılan imalat ihalesinde en düşük teklif 37 milyon 553 bin TL oldu.

 

KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK

Teklifler, ihale komisyonu tarafından değerlendirildikten sonra kazanan kişi belirlenecektir.   Derince Sopalı Mahallesi’nde 4 bin 500m² alan üzerine inşa edilecek proje Yapı Denetim Müdürlüğü tarafından planlandı. Çok hedefli proje, vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak ve adeta bir kültür merkezini andıracak. Bina 5 katlı olup bodrum, zemin ve 3 kattan oluşmaktadır. Projenin yerleşim alanı 799,10 m² olup, toplam inşaat alanı 4111,41 m² olarak planlanmıştır.

 

İŞLER 360 GÜNDE BİTİRİLECEK

Alevi vatandaşların değerli bir ihtiyacını karşılaması planlanan 5 katlı cemevi binası ise şöyle; Bodrum kat cenaze alanı, cenaze yıkama ve morg ve gerekli tesisat odaları olarak planlanacak ve cenaze hizmetleri için değerli bir alan olacaktır. Zemin katta; ana giriş, fuaye alanı, yemekhane, mutfak, satış birimi, tuvalet ve güvenlik, 1. katta; 248 m2 kütüphane, idari odalar, muhasebe ve tuvaletler, 2. katta; 320 m2 genişliğinde konferans salonu, 4 adet eğitim sınıfı tasarlanmıştır. 3. katta bay ve bayan girişleri, cem salonu ve servis odası yer alacak olup, proje 360 ​​takvim gününde tamamlanacaktır.

 

İHALE ŞİRKETLERİ

NRSE İnşaat Beşin Lojistik 37 milyon 553 bin TL

PEL İnşaat Sanayi ve Ticaret 44 Milyon TL

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu